A Nyírbátori LC is csatlakozott az országos Lions Naphoz

A Nyírbátori Lions Club lelkes, 11 főből álló csapata is csatlakozott a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által meghirdetett országos Lions Naphoz, melynek keretében a klub „Szűrőnapot” szervezett 2019. április 26-án, pénteken. A szűrés délelőtt 10 órakor kezdődött és ebédig mintegy 130 fő vette igénybe.

A szűrési programot egy Nyírbátor melletti településen, Nyírgyulajban tartottuk meg, ahol a Klubot támogató önkéntes kisvárdai kórházi szakdolgozók segítettek abban, hogy a szűrések szakszerűen bonyolódjanak le.

A „szokásos” vércukor, vérnyomásmérés mellett a Klub által beszerzett tesztcsíkok segítségével koleszterin szint mérés és a 40 éven felüli férfiak részére PSA teszt elvégzésére is volt lehetőség. (PSA=40 év feletti férfiak részére ajánlott prosztata szűrés vércseppből, tesztcsík segítségével)

Mindezek mellett két lelkes gyógytornász „fittség-teszt” mérést végzett mind az iskolások, mind az idősebb megjelentek részére, miközben légzésszámra és pulzusszámra figyeltek. 

Mentálhigiénés szakember segítette a „mentális teszt” kitöltése után az érdeklődők tájékoztatását.

Nagy érdeklődés vette körül – az óvodából érkezettek legnagyobb örömére – a fluoreszkáló oldattal végzett kézmosási technikát bemutató higiénés szakembert, aki UV lámpa segítségével világított rá, hogyan kell helyesen megmosni a kezünket, mielőtt asztalhoz ülünk étkezni vagy bármi tevékenységet végzünk.

A szűrés megszervezésében nagy partnere volt a Nyírbátori Lions Klubnak a település háziorvosa és polgármestere, akik a szórólapok eljuttatásával már elkötelezettségüket mutatták meg, hogy maximálisan támogatják a szűrőnapnak a megvalósulását. 

A szűrésnek a településen nagyszerűen kialakított „SZA- FI” központ adott helyet, ahol mind a szabadban, mind az épületben megvalósulhattak a szűréssel kapcsolatos elképzelések.

Ezzel a néhány órával sikerült élményeket, örömeket szerezni és nem utolsósorban egészségük érdekében önként megtett lépésekre felhívni a figyelmet!

Köszönettel:

Jakabné Harcsa Erzsébet

Nyírbátori Lions Klub tag


KépgalériaHogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba