Lapcsánkát sütött a Nyírbátori LC

Évek óta kihagyhatatlan esemény a klubunk által támogatott súlyosan, halmozottan fogyatékos lakók részére, Kislétán szervezett esemény, a Lapcsánka sütés. Ez mindig egy olyan esemény a lakóknak, amilyen eseménynek a szervezését ugyan – ha sikerül, - akkor a gyermeknaphoz igazítjuk, de az utóbbi időben megcsúsztunk az idővel. Gyermeknap lett ez így is, szeptember 15-én, pénteken. 

A legjobb időt kaptuk, meleg volt, de nem tűzött a Nap, mert bizony a sütés mellett izzadni aztán lehet! Az árnyékba húzódás sem segít ezen, igazi kihívás csapatunknak. Most is 50 kg burgonyából lett az alapanyag elkészítve.

Mindegy milyen napra esik, ez egy várva várt esemény. Alig várják a lakók, nehéz őket távoltartani, amikor a sült illatok már messze terjengenek az intézmény udvarán. Ezen a napon is közel 800 db lapcsánka  (vagy tócsni, ki, hogy ismeri) került kisütésre , bizony egy darab sem maradt meg.

Az esemény vége felé az ismételt kérdés, „mikor jöttök legközelebb?” . Nehéz erre válaszolni, hiszen az hogy jövőre, a fogyatékos lakók részére nem megfogható válasz.

Jól elfáradtunk, de a szívünkben  éreztük, hogy milyen jó volt örömet szerezni és boldog arcokat látni!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba