Kék séta az autizmussal élőkért Nyírbátorban

A Nyírbátori Lions Club is csatlakozott a "Csillagfényes Éltes Alapítvány" által szervezett jótékonysági rendezvényhez, melyre április 12-én került sor, a Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskolában. A rendezvényen részt vett Novák Katalin köztársasági elnök is.

A kezdeményezésen több százan jelentek meg a város és környékének intézményeiből, gyáraiból, civil egyesületeiből. A délelőtt közös tornával kezdődött az iskola udvarán, majd elindult a séta a városból kivezető kerékpárúton. Az esemény elsősorban az autizmussal élő embertársaink megismerésére, megértésére hívta fel a figyelmet! Ebben a gyógypedagógiai iskolában közel 50 autista gyermek nevelésével, képzésével foglalkoznak a szakemberek.

Másik célja, aktuális terve az alkalomnak pedig egy inkluzív - befogadó játszótér kialakítása az intézmény területén, melynek megvalósításához a klub pénzbeli adománnyal járult hozzá.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba