A Nyírbátori Lions Club szeptemberi tevékenysége

A Nyírbátori Lions Club 11 tagjával és 3 fő érdeklődővel (reméljük leendő új taggal) a 2020/21-es lions év első ülését tartotta meg 2020. szeptember 15-én, ahol teljes létszámmal voltak jelen. A klub szeptemberi tevékenységéről, programjairól már el is készült az összefoglaló írás.

Még jó időt sikerült kifogniuk, így a 2020/2021 es év programjainak a megtervezése, annak jóváhagyása, megszavazása Petróczkiné Kata aznapi előkészületével a gasztronómia élvezete mellett történt meg a szabadban, a Petróczki család filagóriájában. A klub életét is teljesen a COVID-19 vírus határozza meg, az új év, új feladatok elé állít mindenkit és nem könnyű sokszor kerülve a személyes kontaktust, csak az éter segítségével megoldani a tervezett programokat. De igyekeznek és már a szeptemberi hónapban két „jócselekedetet” be is ütemeztek. Az elmúlt évben bevezetett módon, mindenki naptárszerűen megkapta a programtervezetet, egyelőre december 31-ig.

Nyírbátori Lions Club szeptember 18-án ruha adományt juttatott el

Alig néhány nappal az évadnyitó ülésük után a klub iránt érdeklődő Bessenyei Ildikó már másodszor, nagy mennyiségű ruhaadományt gyűjtött össze és gondosan összecsomagolva, zsákokba, korcsoportnak megfelelően szelektálva a Kislétai Ápoló Gondozó Otthon lakóinak juttatta el. Ildikó nagy empátiával bír a fogyatékos gyermekek iránt. Kitartóan gyűjt gyermekruhákat és ebben nagyon egymásra találtak a klubbal, hiszen a Kislétai Ápoló Gondozó Otthon lakóinak hosszú évek óta segítenek és határtalan a lehetőség a közel 200 fős intézményben.

Felújították a Lions Emlékkövet Nyírbátorban

Szeptember hónapban még remélték, hogy az időjárás kedvez nekünk, de tervüket csak két részletben sikerült megvalósítani.

Amikor a nyitóülésen megszavazták a szeptember 28-át, még nem tudták, hogy esni fog az eső.   2001-ben ugyanis Nyírbátorban volt a Konvenció és annak emlékére egy Lions követ állított az akkori Országos Lions tagság, akik részt vettek a konvención. Sajnos az idő nagyon megviselte a Lions Emlékkövet, bealgásodott, bemohásodott, elvesztette színét. Többször szóba került, hogy le kell sterimózni, a táblát le kell tisztítani, és az előtte levő padlót le kell festeni. Ez a szabadban végezhető – sőt csak ott! – tevékenység, nem szabad várni a rossz idő bekövetkeztéig. Így került sor szeptember 28-án a „Maszkos sterimózásra”, de már az eső nem engedte, hogy az előtte levő padlót is lefesthessék, ezt egy héttel később fejezték be a klubtársak. így újult meg teljesen a LIONS-KŐ Nyírbátorban, a sétány református templom felőli végén.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba