A 2024. október 3-i klubülés eseményei a Nyírbátori LC -nél

A Nyírbátori LC soron következő ülését október 3-án este 18.00 órai kezdettel tartotta. Eddig ebben semmi szenzáció nincs, hivatalosan klubülés minden hónap első csütörtök estéjén van. Szeptemberben, amikor megkezdtük a 2024/25-ös évet, még nem tudtunk minden napirendet, ami vár ránk október elején.

Klubunk a közelmúltban avatott 4 új tagot, az 5. fő is várja a felavatását, és el voltunk azzal az örömmel foglalva, hogy milyen jó, már az „idősebbek” kicsit fellélegezhetnek, hiszen lesznek, akik vegyenek le a teherből. Végre megindul a klubtagok létszáma emelkedni!

Bizony elég magas az átlagéletkorunk nekünk is!

Aztán gyors sebességgel telt a szeptember, nagyon készültünk, - mivel már a konvencióról hazaérkezve buzdítottuk egymást, hogy többen kell menjünk Monorra, a szeptember végére szervezett oktatás-képzésre. Négy fővel képviseltük is a Nyírbátori LC-t. De jó volt!

Közben klubunk legidősebb tagja, ma is dolgozó gyermekgyógyász főorvos, szeptember 30-án, 80 éves lett.

Jött az ötlet, hogy meg kell ünnepelni!

De milyen nagyszerű lenne, ha erre Kormányzó urat meghívnánk! Aztán zónaelnök is jöhetne, hiszen, éppen jól állna össze!

És összeállt!

Kormányzó úr, Hunyadi János örömünkre elfogadta Elnök asszonyunk meghívását, Zóna elnökünk, Holló Viktória szintén, akit elkísért korábbi kormányzó úr, István Zsolt!

Így aztán izgalommal vártuk az eseményeket! A kényelmes helyszín egyik házaspár  klubtagunk Télikertjében volt, ami ehhez az eseményhez nagyon illett!

Az ünnepelt, nem tudta, hogy külön köszöntéseket szervezünk neki. A gyönyörű torta mellett, a Motiva zenekar, Születésnapodra c. énekét közösen, kivetítő mellett énekeltük, majd kormányzó úr mondott köszöntőt, aztán egykori polgármesterünk, alapító tagunk Petróczki Ferenc méltatta dr. Gaál Mihály főorvost. Baracsi Lajosné, Terike, egy verset olvasott fel, melyben alkudozik az ünnepelt, ha már megadatott a 80 esztendő, adassék még hozzá több. Holló Viktória zónaelnök sem jött üres kézzel, verset írt az ünnepelthez!

Kormányzó úr átadta a kormányzói zászlót, a kormányzóság oklevelét és a jellegzetes, „palackozott kormányzói bort” jókívánságaival együtt.

Aztán adtunk a kulináris élvezeteknek! A menü önmagában egyedi és rendkívüli volt, mint maga az ünnepelt!

Cipóban felszolgált raguleves, amihez csak úgy lehetett hozzájutni, ha bekötött szemmel előbb a cipó belsejét kiszedte mindenki magának. Ezzel is a vakok és látássérültekre emlékeztünk, együttérzésünket fejeztük ki. Vakvacsorával kezdtük az étkezést. Aztán könnyebbé tettük mindenki dolgát, de megérintett minden tagunkat, milyen nehéz lehet az élete látássérült embertársainknak.

Vajban sült, filézett csirkecomb krumplisalátával és csalamádéval, valamint a hagyományos szabolcsi töltött káposzta került az asztalra.

Korábbi kormányzó és alapító tagunk, Petróczkiné Kata egyedi tortakölteményét senki nem fogja felejteni. A fotók önmagukért beszélnek.

Természetesen az ünnepelt is szót kapott az est folyamán, és megköszönte, hogy ilyen örömökben lehetett része. Szerényen megjegyezte, nem várta ő ezt el!

A Molnár László – dr. Stefán Éva házaspár is két héten belül ünnepli a születésnapját, így természetesen ők is részesültek köszöntésben.

Viccesen megjegyeztük, hogy mindenki vegye fel az újabb célt, hogy aki eléri a 80 évet a klubtagok közül, annak minimum egy ilyen szerény ünnepi vacsorát szervezünk!

Természetesen az aktuális feladatokról is szót ejtettünk, hiszen októberben két fontos esemény is vár még ránk. Két iskolába látogatunk el a látás hónapja alkalmából a csörgő labdával és a bekötött szemmel érzékenyítjük az iskolásokat.

Szeptemberről áttolódott a hagyományos lapcsánka sütés a kislétai otthon lakóinak. Hamarosan megrendezésre kerül!

Koszorúzunk majd a Kenyérmezei ütközet alkalmából, október 11-én a református templomban.

Feladatokat elnök asszony szétosztotta, a felelősöket megjelölte, illetve jelentkeztek, akik tudják vállalni.

Boldog Születésnapot kívánunk dr. Gaál Mihály főorvosnak a 80. születésnapja alkalmából!

Isten éltessen jó egészségben minden Lions klubtagot országunkban és szerte a világban, mert a szolgálatunkra nagy szükség van!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba